Impregneren gevel en dak

Het impregneren van de gevel zorgt ervoor dat er geen water meer door de gevel kan. Dit zorgt ervoor dat niet verdampt water geen schade kan aanrichten aan de muur doordat de muur sluit of dat het niet verdampte water bevriest. Bij impregneren van een gevel wordt er met een speciaal middel een laag aangebracht waarbij de poriën van de stenen wordt opgevuld. Dit zorgt ervoor dat de wand waterafstotend wordt. Naast de gevel kan je ook een dak impregneren. Het impregneren van het dak zorgt ervoor dat ook het dak beter bestand is tegen de weersinvloeden. Op deze pagina leest u meer over het impregneren van het dak of de gevel.

Verschil impregneren en hydrofoberen gevel

Het grote verschil tussen impregneren en hydrofoberen van de gevel is dat hydrofoberen specifiek het woord is voor het waterafstotend maken van de gevel. Bij impregneren wordt bedoelt dat een vaste stof wordt verzadigd met een vloeistof. Dit gebeurt niet alleen bij gevels en daken, maar ook bij kleding, schoenen en gordijnen. Hydrofoberen is dus eigenlijk een vorm van het impregneren van de gevel.

Waarom impregneren gevel?

Het impregneren van de gevel van uw bedrijfspand biedt verschillende voordelen. Het hoofddoel zal altijd zijn om de gevel zo veel mogelijk waterafstotend te maken. Doordat het water niet kan hechten aan de muur, zorgt het impregneermiddel dat er geen schimmel kan worden. Hierdoor wordt de muur beschermt tegen vorstschade en daarbij is het middel ook nog eens brandwerend. Het impregneren van de gevel zorgt dus niet alleen maar voor een betere uitstraling maar het maakt het ook nog eens veiliger. Ook is het voor mos en algen lastiger om te groeien, omdat er geen vocht wordt vastgehouden.

Als laatste zorgt het laagje dat wordt aangebracht met het hydrofoberen van de gevel dat de muur eenvoudiger is schoon te maken in de toekomst. Het verwijderen van verfresten of graffiti is na de behandeling een stuk eenvoudiger. Mocht er ondanks het impregneren of hydrofoberen toch nog aanslag groeien op de muur, is dit ook eenvoudiger te verwijderen.

Waarom impregneren dak?

Het impregneren van het dak is een stap die wordt gedaan na het reinigen van een dak. Dankzij het hydrofoberen of impregneren van het dak wordt het water- en vuilafstotend. Het impregneermiddel trekt in de poriën van de dakpannen en hierdoor slibben deze dicht. Dit zorgt ervoor dat het voor vocht onmogelijk is om binnen te dringen. Daardoor kunnen mossen en algen zich niet hechten aan het dak. Zodra vuil zich hecht na het impregneren van het dak dan is het eenvoudig te verwijderen.

Waarom hydrofoberen gevel?

Er zijn drie belangrijke redenen voor het hydrofoberen van de gevel. Dit is eigenlijk een technische reden en twee redenen die te maken hebben met de uitstraling. Als u kiest voor het impregneren van de gevel hoeft u natuurlijk niet voor maar een reden te gaan, het kan ook zijn dat u gaat voor een combinatie van redenen. De technische reden is dat het hydrofoberen van de gevel voorkomt dat er vorstschade kan ontstaan aan de bakstenenmuur. De eerste reden die te maken heeft met de uitstraling. Graffiti kan veel makkelijker worden verwijderd wanneer uw gevel is geïmpregneerd. Het hydrofobeermiddel is daarnaast ook meteen anti graffiti coating.

Als u meer wilt weten over het impregneren van uw gevel of dak door Basiq Cleaning, kunt contact opnemen met ons. Laat u adviseren door een van onze experts of vraag een vrijblijvend advies aan.

Meer informatie of een offerte?

Neem contact op!

REFERENTIES WIJ ZORGEN VOOR SCHONE BEDRIJVEN

REFERENTIES
WIJ ZORGEN VOOR SCHONE BEDRIJVEN

facebook logo twitter
youtube linkedin logo

facebook logo twitter youtube linkedin logo