Zonnepanelen schoonmaken

Er zijn veel zonnepanelen die worden verkocht of verhuurd als onderhoudsvrij. Maar toch blijft zonnepanelen schoonmaken en reinigen erg belangrijk. Er is vaak wel een speciale coating aangebracht, maar stof, uitlaatgassen, vogelpoep en regen kunnen toch voor vervuiling zorgen. Het reinigen van zonnepanelen is wel belangrijk. Zonnepanelen laten reinigen zorgt ervoor dat u geen rendementsverlies krijgt. Wanneer u de zonnepanelen niet schoon houdt, kan er een rendementsverlies optreden van wel 7% op jaarbasis. Zonder het professioneel reinigen van zonnepanelen kan het rendementsverlies flink oplopen, tot ruim 20% na drie jaar. Meer informatie over zonnepanelen schoonmaken en reinigen door Basiq Cleaning leest u op deze pagina.

Zonnepanelen reinigen

Door zonnepanelen te reinigen, kan rendementsverlies eenvoudig worden voorkomen. Zonnepanelen schoonmaken is een van de specialisaties van Basiq Cleaning. Met behulp van hoogwerkers kunnen onze medewerkers zonnepanelen schoonmaken op elke plek. Wanneer wij zonnepanelen reinigen, wordt dit met osmosewater gedaan. Dit is milieuvriendelijk en het zorgt ervoor dat uw panelen weer volledig zullen functioneren. Wij vinden het belangrijk om het milieu zo min mogelijk te belasten en hebben daarom gekozen voor osmosewater.

Voordelen zonnepanelen schoonmaken

De zonnepanelen schoonmaken of laten reinigen biedt meerdere voordelen. De eerste en misschien wel belangrijkste reden is dat zonnepanelen laten reinigen ervoor zorgt dat er geen rendementsverlies optreedt. Wanneer er een rendementsverlies van 1% optreedt, kunt u de schoonmaak kosten al terugverdienen door de zonnepanelen te laten reinigen. Dit is dus al heel snel  het geval. Een tweede voordeel is dat tijdens het reinigen van zonnepanelen eventuele schade al opgemerkt kan worden. Door dit tijdig te laten repareren zijn de kosten doorgaans een stuk lager dan wanneer de schade groter is. Het laatste voordeel van zonnepanelen schoonmaken heeft te maken met de veiligheid. Doordat bij het reinigen van zonnepanelen al het vuil wordt verwijderd, kan er geen vuil inbranden. Gebeurt dit wel, is de kans op brandgevaar een stuk groter.

Beste periode zonnepanelen reinigen

De beste periode om zonnepanelen te reinigen, is vóór de lente of zomer. Het zonnepanelen schoonmaken moet minimaal een keer per jaar gebeuren. Omdat in de lente en de zomer de zon het meeste schijnt, is het belangrijk om te zorgen dat de panelen dan schoon zijn en optimaal werken. Door de zonnepanelen te laten reinigen en schoonmaken voordat deze periode aanbrengt, haalt u tijdens de lente en zomer een hoger rendement. Bij Basiq Cleaning kunt u duidelijke afspraken maken voor reinigen van de zonnepanelen.

Zonnepanelen laten reinigen dor Basiq Cleaning

Als u uw zonnepanelen wil laten reinigen door Basiq Cleaning dan kunt u eenvoudig contact met ons opnemen. Onze specialisten kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden omtrent de zonnepanelen schoonmaken en reinigen. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen en een afspraak maken.

Meer informatie of een offerte?

Neem contact op!

REFERENTIES WIJ ZORGEN VOOR SCHONE BEDRIJVEN

REFERENTIES
WIJ ZORGEN VOOR SCHONE BEDRIJVEN

facebook logo twitter
youtube linkedin logo

facebook logo twitter youtube linkedin logo