Rieten daken reinigen

Het reinigen van een rieten dak is verstandig om periodiek te laten gebeuren, omdat het dak een gevoelige factor is voor weersomstandigheden. Een rieten dak krijgt een hoop te verduren en door het reinigen van een rieten dak zorgt u ervoor dat er geen mos en vuil ophopingen kunnen ontstaan die kunnen zorgen voor lekkages en een verminderde bescherming van het rieten dak. Ook zorgt het reinigen van uw rieten dak ervoor dat het dak zijn oorspronkelijke uitstraling terug krijgt.

WAAROM UW RIETEN DAK LATEN REINIGEN?

Een rieten dak is een prachtige toevoeging aan uw huis, maar het vergt ook veel aandacht. Op een rieten dak vestigen zich namelijk veel algen en ook mos houdt ervan zich te vestigen op een rieten dak. Hierom is het ontzettend belangrijk uw rieten dak periodiek te laten reinigen. Basiq Cleaning zorgt er bij de reiniging van uw rieten dak voor dat het mos verwijderd wordt. Dit doen we door als het ware uw rieten dak te kammen, zodat het mos los komt. Ook gaan wij de groei van algen op uw rieten dak tegen. 

RISICO'S WANNEER U UW RIETEN DAK NIET REINIGT

Reinigt u uw rieten dak niet periodiek en krijgt u te maken met ophopend mos en vuil, dan kan dat nare gevolgen hebben voor uw dak. De kans op een lekkage wordt hierdoor bijvoorbeeld aanzienlijk vergroot. Mos verwijderen van het rieten dak en het reinigen ervan zorgt ervoor dat uw dak niet permanent vochtig blijft en zo is er dus minder kans is op vochtproblemen.

Na een dakreiniging is het verstandig om het rieten dak te voorzien van een anti-mos behandeling, zodat het dak minder gevoelig is voor mosgroei en de reiniging de volgende keer eenvoudiger en sneller gaat. Basiq Cleaning kan voor u uiteraard zowel de dakreiniging als het behandelen van het dak verzorgen.

Andere dakreiniging diensten

Naast het reinigen van rieten daken is Basiq Cleaning in meer aanvullende dakreiniging diensten gespecialiseerd. Zo kunnen wij ook de volgende diensten voor u uitvoeren:

Rieten daken reinigen

Check onze
skills en laat
u overtuigen

Bekijk onze projecten en laat u overtuigen.

WE’VE GOT THE SKILLS

Wij kunnen
alles voor u
schoonmaken