Zonnepanelen reinigen

Uw zonnepanelen leveren u, als het goed is, een mooi rendement op. Om dat zo te houden, is het belangrijk om ze regelmatig professioneel te laten reinigen. Want hoewel de meeste zonnepanelen worden verkocht als onderhoudsvrij, is het toch geen overbodige luxe om ze goed schoon te houden. Ondanks de speciale coating zorgen stof, uitlaatgassen, vogelpoep en regen voor vervuiling op de zonnepanelen en dat kan leiden tot een rendementsverlies van 70% op jaarbasis – tot wel 20% in drie jaar tijd. 

Professioneel schoonmaken zonnepanelen

Dit probleem is heel simpel op te lossen door uw zonnepanelen jaarlijks te laten reinigen door Basiq Cleaning. Met onze hoogwerkers kunnen we vrijwel al uw zonnepanelen bereiken. Wij reinigen uw zonnepanelen met milieuvriendelijk en mineraalvrij osmosewater, waardoor uw panelen weer optimaal functioneren. Ook kunnen we eventuele schade snel signaleren en zo rendementsverlies voorkomen. Dat bespaart u veel geld, want de reinigingskosten verdienen zichzelf al terug bij 1% rendementsverlies! 

Wanneer zonnepanelen reinigen? 

Het is aan te raden om uw zonnepanelen minimaal één keer per jaar te laten reinigen. Het beste moment is het einde van de winter. In de lente en de zomer zijn er namelijk verreweg de meeste zonuren, waardoor u in deze periode meer profiteert van een goed rendement. 

Andere dakreiniging diensten

Naast het reinigen van zonnepanelen is Basiq Cleaning in meer aanvullende dakreiniging diensten gespecialiseerd. Zo kunnen wij ook de volgende diensten voor u uitvoeren:

Meer weten?

Wilt u weten wat Basiq Cleaning voor u kan betekenen? Neem contact op en we vertellen u alles over ons maatwerk in schoonmaak.

Zonnepanelen reinigen

Check onze
skills en laat
u overtuigen

Bekijk onze projecten en laat u overtuigen.

WE’VE GOT THE SKILLS

Wij kunnen
alles voor u
schoonmaken