Droogijsstralen

In sommige situaties is schoonmaken met water of stoom niet mogelijk, of niet wenselijk. Bijvoorbeeld wanneer het gaat om een kwetsbare oppervlakte die snel beschadigt, of wanneer er na het schoonmaken geen residu van water of schoonmaakmiddel over mag blijven. Dan is droogijsstralen de perfect oplossing. Bij Basiq Cleaning hebben we de expertise én het materiaal om industriële reiniging met droogijsstralen uit te voeren. 

Waarom droogijsstralen? 

Droogijsstralen is voor tal van toepassingen in te zetten. Bijvoorbeeld voor het verwijderen van kauwgom van bestrating. Maar het is ook de perfecte reinigingsmethode in de industrie, voor bijvoorbeeld het schoonmaken van (verpakkings)machines, inpandige gevels en lichtschachten en voor het verwijderen van belettering of bestickering. Ook voor het verwijderen van antifouling in de scheepvaart is droogijsstralen ideaal. 

Wat is droogijsstralen? 

Droogijsstralen is het stralen met gecomprimeerde CO2 (koolstofdioxide) en wordt ook wel koudijsstralen genoemd. Door middel van perslucht worden de droogijskorrels tegen de oppervlakte gestraald. Als de korrel de oppervlakte raakt, verandert deze weer in CO2 gas. De vervuiling wordt daarmee losgeslagen, terwijl de oppervlakte onbeschadigd blijft.

De drie fasen van droogijsstralen

  1. Inslageffect: Droogijskorrels worden tegen de oppervlakte gestraald. Er ontstaat een grote kinetische energieoverdracht op de oppervlakte.
  2. Thermoshock: Door het temperatuurverschil tussen de oppervlakte en de korrels (-80°C) ontstaan er microscheurtjes in de vervuiling. Dit maakt de vervuiling bros, waardoor deze los komt. 
  3. Micro-explosie: Ten slotte raken de droogijskorrels de oppervlakte en veranderen ze weer CO2-gas. Als gevolg van de inslag ontstaat er een volumevergroting van 800 keer. De vervuiling wordt daarom losgeslagen van de oppervlakte.

Industriële reiniging met droogijsstralen

Bij Basiq Cleaning hebben we jarenlange ervaring in droogijsstralen in industriële reiniging. We kunnen elke opdracht met goed gevolg volbrengen, waar ook in Nederland. Bovendien werken we snel en efficiënt, zodat uw productieproces minimaal verstoord wordt en uw productie niet lang stil hoeft te liggen. 

Andere industriele reinigingsdiensten

Naast droogijsstralen is Basiq Cleaning in meer aanvullende diensten op het gebied van industriele reiniging gespecialiseerd. Zo kunnen wij ook de volgende diensten voor u uitvoeren:

Meer weten over droogijsstralen?

Droogijsstralen kunt u met een gerust hart aan de flexibele, professionele schoonmakers van Basiq Cleaning overlaten. Wij zorgen ervoor dat het schoonmaken snel en zorgvuldig wordt gedaan. Wilt u weten wat Basiq Cleaning voor u kan betekenen? Neem contact met ons op. Onze schoonmaakdiensten zijn flexibel inzetbaar en we leveren maatwerk bij de reiniging. 

Droogijsstralen

Check onze
skills en laat
u overtuigen

Bekijk onze projecten en laat u overtuigen.

WE’VE GOT THE SKILLS

Wij kunnen
alles voor u
schoonmaken