GEVEL IMPREGNEREN

De gevel impregneren zorgt ervoor dat er geen vocht meer door de gevel kan komen. Wanneer u niet uw buitenmuur laat impregneren kan het voorkomen dat er water in uw muren komt. Wanneer dit water verdampt kan het schade aanrichten aan uw muur. Als u uw muur laat impregneren wordt er met een impregneermiddel een laag aangebracht. Dit middel vult de poriën van de stenen. Doordat de poriën gevuld zijn, werkt dit waterafstotend. Naast uw muur kunnen ook betondelen, daken en vloeren geïmpregneerd worden. Dankzij deze behandeling zijn de verschillende onderdelen beter bestand tegen de verschillende weersinvloeden. Hieronder leest u meer over het impregneren van de gevel.

Muur impregneren: Waarom?

De muur impregneren wordt vaak gedaan bij buitenmuren waar veel vocht in zit. De oorsprong van het vocht kan verschillende oorzaken hebben zoals optrekkend vocht of vocht van buitenaf. Alleen bij vocht van buitenaf helpt het impregneren van de gevel. Zoals gezegd zorgt het impregneermiddel dat de poriën van de muur gedicht worden. Dit houdt het vocht buiten. Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor de gevel impregneren is om de gevel waterafstotend te maken. Daarnaast heeft het ook direct nog een ander effect. Omdat er geen vocht door de muur heen kan, kan er ook geen schimmel groeien. Het middel werkt dus ook schimmelwerend. 

Een andere reden om de muur te impregneren is dat goed impregneermiddel brandvertragend is. Door dit middel zit een brandvertragende stof waardoor de woning direct een stuk veiliger is. Als laatste reden zorgt het middel ook nog dat aangebrachte graffiti gemakkelijk te verwijderen is.

Gevel impregneren: Het proces

Bij een gevel impregneren komt een proces aan te pas die bestaat uit verschillende stappen die gedaan moeten worden. De eerste stap is een inspectie door de specialisten van Basiq Cleaning. Onze specialisten bekijken of het materiaal van de gevel wel geschikt is voor impregnatie. Ook wordt er gekeken of de gevel vervuild of beschadigd is. Als laatste wordt gekeken welk middel het beste is om uw (buiten)muur te impregneren. 

Voordat het impregneren van de gevel begint, moet de gevel goed schoon zijn. Mossen, algen en/of andere verontreinigingen moeten eerst verwijderd worden. Deze verontreinigingen zorgen er namelijk tijdens het proces voor dat het impregneermiddel niet goed in de poriën van de stenen kan trekken. De gevelreiniging kan op verschillende manieren zoals de gevel reinigen met stoom of de gevel zandstralen. Ook eventuele schade aan het voegwerk of barsten in de stenen moeten eerst hersteld worden. Voordat het reinigen, herstellen of impregneren van de muur begint, worden ramen en deuren afgeschermd met een plastic folie. 

De laatste stap is het échte impregneren van de gevel of muur. Met een speciale sproeier wordt het impregneermiddel aangebracht. Het gekozen middel hangt voornamelijk af van het type ondergrond. Onze specialisten hebben veel ervaring en weten altijd het juiste middel te kiezen. 

Gevel of muur impregneren door Basiq Cleaning

Wilt u uw gevel of muur laten impregneren door de specialisten van Basiq Cleaning? Dat is een verstandige keuze! Onze vakmensen kunnen ook de reiniging van uw gevel voor u verzorgen. Wilt u meer informatie of de (buiten)muur impregneren? Neem dan contact met ons op en laat u adviseren.


Laat ons u overtuigen

En neem contact met ons op