GEVEL ZANDSTRALEN

De gevel zandstralen is de beste oplossing als uw gevel aangetast is met hardnekkig vuil. Het zandstralen van de gevel is een efficiënte manier om dit vuil van uw gevel te halen. Deze manier van reinigen is niet voor iedere gevel geschikt aangezien het een agressieve manier is van vuil verwijderen. De vakmensen van Basiq Cleaning kunnen u vertellen of zandstralen de geschikte methode is om uw gevel te reinigen. Hieronder leest u meer over de gevel zandstralen en de kosten die hierbij komen kijken. 

Geschikte gevel voor zandstralen

Een gevel zandstralen is niet altijd mogelijk. Voordat Basiq Cleaning begint met het zandstralen van de gevel moet er eerst worden gecontroleerd of de gevel wel geschikt is voor dit type gevelreiniging. Hierbij zijn twee punten die belangrijk zijn. De eerste factor is het vuil dat aan de gevel zit. Wanneer dit niet hardnekkig is, is een andere manier van schoonmaken aangeraden. Alleen bij hardnekkig vuil zal de gevel worden gezandstraald. 

Het andere belangrijke punt is het materiaal van de gevel. Zandstralen van de gevel is een agressieve en harde manier van schoonmaken en daardoor niet geschikt voor alle materialen. Deze manier van reinigen is bijvoorbeeld niet geschikt voor gevels van zachte stenen of hout. De vakmensen van Basiq Cleaning analyseren altijd het risico per gevel en kunnen zo nodig een andere reinigingsmethode adviseren wanneer de gevel zandstralen niet verstandig is. Een andere manier is bijvoorbeeld de gevel reinigen met stoom.

Proces van gevel zandstralen

Zoals al eerder aangegeven kan een gevel zandstralen niet zomaar. Dit komt door de agressieve manier van schoonmaken. Dit zorgt ervoor dat er schade aan de gevel kan worden toegebracht wanneer er niet zorgvuldig wordt gewerkt. Dit is een van de redenen waarom onze specialisten altijd starten met de analyse van de gevel en het vuil die zich aan de gevel heeft gehecht. Wanneer de gevel het zandstralen aan kan, en het vuil kan niet worden verwijderd met een ander proces dan wordt het proces van gevel zandstralen toegepast. 

De tweede stap in het proces van gevel zandstralen is het juiste zand selecteren om het vuil te verwijderen. Het zandstralen van de gevel behaalt namelijk het beste resultaat als het gekozen zand de juiste grootte en/of hardheid heeft. Om het juiste zand te selecteren wordt er gekeken naar de vervuiling van de gevel. Zodra het juiste zand is gekozen wordt er een mengsel van water en het gekozen zand tegen de gevel gestraald. Dankzij onze vakmannen kan zelf het hardnekkigste vuil worden verwijderd.

Het proces van de gevel zandstralen neemt doorgaans niet veel tijd in beslag. Het is wel zeer belangrijk dat de juiste keuzes worden gemaakt. Kies daarom altijd voor een specialist zoals Basiq Cleaning om uw gevel te laten zandstralen. Hiermee bent u verzekerd van goed resultaat en voorkomt u schade aan de gevel en hierdoor extra kosten.

Zandstralen gevel: De kosten

De kosten van het zandstralen van uw gevel verschillen per gevel en daardoor is er niet een prijsindicatie te geven wat het kost om uw gevel te laten zandstralen. Bent u benieuwd naar het zandstralen van uw gevel en de kosten hiervan? U kunt ten alle tijden vrijblijvend contact met ons opnemen. Zodoende kunt u meer informatie krijgen over het gevel zandstralen en de kosten die hierbij komen kijken.


Laat ons u overtuigen

En neem contact met ons op