GEVELREINIGING

U bent trots op uw bedrijf. En u wilt dat uw pand dezelfde uitstraling heeft. It’s the inside that counts, behalve wanneer het gaat om uw gevel en de buitenkant van uw bedrijf. In dit geval is een grondige en periodieke gevelreiniging precies wat uw kantoor nodig heeft om de uitstraling van weleer terug te krijgen.

Wat biedt Basiq Cleaning

Basiq Cleaning biedt diverse diensten als het aankomt op gevelreiniging. Ieder gevel heeft een andere aanpak nodig, en daarbij is ook iedere situatie anders. Hieronder treft u een overzicht van onze verschillende gevelreinigingsdiensten, alsook de vorm van vervuiling waarvoor ze gebruikt worden. 

Stoomreiniging

Voor de meest oppervlakkige vormen van gevelverontreiniging hanteren wij de methode met enkel stoom. Deze strategie wordt vooral gehanteerd bij milde aanslag. Denk aan mos of klimop. Met een waterdruk van 2 tot 6 bar wordt de gevel bespoten met verzadigde stoom, onder een temperatuur tussen de 120 en 160 graden Celsius. 

Chemische reiniging

Wanneer de gevel al wat langer niet meer gereinigd is, volstaat alleen stoom niet langer. In dit geval moeten er chemische reinigingsmiddelen gehanteerd worden. Dit kunnen basische reinigingsmiddelen zijn (hoge PH waarde), maar ook juist zure reinigingsmiddelen (hoge PH waarde). Deze vorm van reiniging wordt vooral gebruikt voor roet, verfresten of vergelijkbare verontreiniging. 

(Torbo) zandstralen 

Toch kan het voorkomen dat ook een chemische reiniging niet volstaat. In dit geval zou er met te veel kracht gespoten moeten worden, of te heftige middelen gebruikt moeten worden, waardoor de gevel beschadigd zou kunnen raken. Dit is het geval bij heftige vormen van vervuiling, zoals graffiti. Wanneer het vuil dusdanig hardnekkig is, wordt vaak gekozen voor zandstralen. Door een combinatie van (fijn) zand en water wordt een mix gemaakt, waarbij enkele millimeter wordt verwijderd. Dit is subtieler dan het klinkt, want het is een van de meest effectieve manier van gevelreiniging gebleken. 

Wat kost het? 

Op voorhand is niet te zeggen wat het reinigen van uw gevel gaat kosten. Wel proberen we u zo goed mogelijk mee te nemen door de prijs van onze diensten en de berekening van de uiteindelijke kosten. De offerte die we u opsturen, zal gebaseerd zijn op twee factoren. 

Allereerst hebben we te maken met de oppervlakte van uw gevel. Hoe groter de gevel is, des te langer zullen onze professionals bezig zijn met de reiniging. 

De tweede prijsindicatie valt te geven op basis van het type reiniging. Hierboven heeft u al kunnen lezen zien dat het soort aanslag of vervuiling de manier van reinigen bepaalt. Aan deze verschillende manieren van reinigen zit ook een verschillend kostenplaatje verbonden. Zo is stoomreiniging de goedkoopste variant, terwijl chemische reiniging en het zandstralen van de gevel meer per vierkante meter kosten. 

Gevel impregneren

Om de levensduur van uw gevel te verlengen en ervoor te zorgen dat deze haar ‘natuurlijke’ schoonheid behoudt, is het raadzaam om deze na reiniging te laten impregneren. Bij gevelimpregnatie wordt er een waterafstotende vloeistof op de buitenmuur gespoten. Deze trekt diep in de porien van de stenen, maar laat daarbij ook een waterafstotende laag achter. 

Geef uw gevel de uitstraling van weleer! 

Wees trots op uw bedrijf of woning en geef deze weer de uitstraling die het verdient. Basiq Cleaning biedt diverse vormen van gevelreiniging, geheel afhankelijk van uw gevel en uiteraard uw wensen. Ongeacht of uw gevel van glas, hout, steen of kunststof is, Basiq Cleaning biedt een passende oplossing. Neem daarom vandaag nog contact met ons op en bespreek de mogelijkheden omtrent reiniging van gevels!


Laat ons u overtuigen

En neem contact met ons op