IMPREGNEREN DAK

Het impregneren van een dak zorgt ervoor dat u schade door de aanhechting van mossen of algen aan uw dak voorkomt. Door uw dak te impregneren wordt het vuil- en waterafstotend. Dit is een goede aanvulling als u bijvoorbeeld al uw gevel heeft laten impregneren. Alles over uw dak laten impregneren tegen mos en meer over de prijs leest u op deze pagina. 

Impregneren van uw dak

Als u ervoor kiest om uw dak te laten impregneren tegen mos en ander vuil, is het belangrijk dat u eerst een reiniging laat uitvoeren. Ook hiervoor kunt u terecht bij Basiq Cleaning. De reiniging is benodigd omdat het impregneermiddel zich anders niet kan hechten aan het dak. Dit betekent dat het dan geen zin zou hebben om uw dak te impregneren. Naast een schoon dak is het ook belangrijk dat het dak niet beschadigd is. Houdt hier dus goed rekening mee. Dankzij het impregneren van uw dak, wordt het water- en vuilwerend. Omdat het water- en vuilwerend is, krijgen mossen en algen weinig tot geen kans om te groeien doordat het dak droger blijft. 

Een ander voordeel van het impregneren van het dak tegen mos is dat de dakpannen hun kleur behouden. Uw woning of bedrijfspand houdt dus langer de schone uitstraling nadat u het heeft laten reinigen. 

Natuurlijk heeft ook het impregneren van uw dak nadelen, maar dat zijn er eigenlijk maar twee. Het impregneren zal niet hetzelfde effect hebben als het vervangen van dakpannen. Door uw dak volledig van nieuwe dakpannen te voorzien krijgt u een dak met een mooie kleur terug. U kunt vervolgens wel dit dak laten impregneren tegen mos zodat het ook lang deze mooi kleur behoudt. Het tweede nadeel is dat er een investering benodigd is. Voor het impregneren is een vakman benodigd om het goed te laten doen. Basiq Cleaning beschikt over deze vakmensen. Meer over het dak impregneren en de prijs hiervan leest u hieronder.

Dak impregneren prijs

Na het reinigen van uw dak is het impregneren van uw dak tegen mos een logische, maar ook verstandige vervolgstap. Het impregneren zorgt natuurlijk wel voor extra werkzaamheden en daardoor voor extra kosten. Gelukkig valt de prijs van een dak impregneren mee. Er is alleen geen vaste prijs te benoemen. Er zijn meerdere variabelen die meespelen zoals het oppervlakte van uw dak en of het dak nog gereinigd of hersteld dient te worden. Voor een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact opnemen met Basiq Cleaning zodat u inzicht krijgt in de prijs van het impregneren van uw dak.

Dak impregneren of coaten

Naast uw dak laten impregneren tegen mos en ander vuil, kunt u er ook voor kiezen om uw dak te laten coaten, maar wat is dan het verschil? Ook bij het dak coaten wordt een bescherming tegen aanslag en water op uw dak aangebracht. Het grote verschil is dat er bij de coating een nieuwe kleur aan het gebruikte middel kan worden toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat uw dak een nieuwe kleur en dus een nieuwe uitstraling krijgt. Uw dak impregneren is kleurloos en zorgt ervoor dat u de originele kleur behoudt. Zo kunt u dus ook een nieuw dak laten impregneren. Hiermee zorgt u dat uw nieuwe dak lang zijn kleur behoudt en niet wordt aangetast door vuil, mos of water. Voor meer informatie over uw dak impregneren tegen mos en ander vuil, kunt u contact opnemen met Basiq Cleaning.


Laat ons u overtuigen

En neem contact met ons op