IMPREGNEREN / HYDROFOBEREN

De letterlijke vertaling van impregneren is het doordringen van een materiaal met een andere stof. Het impregneren van een gevel gaat dit proces tegen. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat een gevel geen water meer doorlaat.

Het impregneren van de gevel door Basiq Cleaning zorgt ervoor dat er geen water meer door de gevel kan. Dit zorgt ervoor dat niet verdampt water geen schade kan aanrichten aan de stenen muur doordat de muur sluit of dat het niet verdampte water bevriest. Bij impregneren van een gevel wordt er met een impregneermiddel een laag aangebracht waarbij de poriën van de stenen wordt opgevuld. Dit zorgt ervoor dat de wand waterafstotend wordt. Naast de gevels kunnen ook betondelen, daken en vloeren geïmpregneerd worden. Het impregneren van daken, vloeren en ander zuigende oppervlaktes zorgt ervoor dat deze beter bestand zijn tegen de weersinvloeden. Op deze pagina leest u meer over het impregneren van het dak of de gevel.

Verschil impregneren en hydrofoberen gevel

Het grote verschil tussen impregneren en hydrofoberen van de gevel is dat hydrofoberen specifiek het woord is voor het waterafstotend maken van de gevel. Bij impregneren wordt bedoelt dat een vaste stof wordt verzadigd met een vloeistof. Dit gebeurt niet alleen bij gevels en daken, maar ook bij kleding, schoenen en gordijnen. Hydrofoberen is dus eigenlijk een vorm van het impregneren van de gevel.

Waarom impregneren gevel?

Het impregneren van de gevel van uw bedrijfspand biedt verschillende voordelen. Het hoofddoel zal altijd zijn om de gevel zo veel mogelijk waterafstotend te maken. Doordat het water niet kan hechten aan de stenen muur, zorgt het impregneermiddel dat er geen schimmel kan worden. Hierdoor wordt de muur beschermt tegen vorstschade en daarbij is het middel ook nog eens brandwerend. Het impregneren van de gevel zorgt dus niet alleen maar voor een betere uitstraling maar het maakt het ook nog eens veiliger. Ook is het voor mos en algen lastiger om te groeien, omdat er geen vocht wordt vastgehouden.

Als laatste zorgt het laagje dat wordt aangebracht met het hydrofoberen van de gevel dat de stenen muur eenvoudiger is schoon te maken in de toekomst. Het verwijderen van verfresten of graffiti is na de behandeling een stuk eenvoudiger. Mocht er ondanks het impregneren of hydrofoberen toch nog aanslag groeien op de muur, is dit ook eenvoudiger te verwijderen.

Als u meer wilt weten over het impregneren van uw gevel of dak door Basiq Cleaning, kunt contact opnemen met ons. Laat u adviseren door een van onze experts of vraag een vrijblijvend advies aan.


Laat ons u overtuigen

En neem contact met ons op