LUIFEL SCHOONMAKEN

Uw luifel schoonmaken zorgt ervoor dat de luifel er weer als nieuw uitziet. De uitstraling van uw woning of pand zal direct beter worden als uw luifel weer fris en schoon is. Een luifel kan een groot oppervlakte beslaan met lastig bereikbare plekken. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een schoonmaak professional die over de juiste apparatuur en kennis beschikt voor het schoonmaken van uw luifel. Hieronder leest u meer over het doek van de luifel schoonmaken door Basiq Cleaning.

Doek luifel schoonmaken: Procedure

Om het duik en de luifel schoon te maken werkt Basiq Cleaning altijd een vast stappenplan af voor het beste resultaat. Allereerst wordt al het losliggend vuil van het doek verwijderd. Dankzij een telescoopsteel komen wij op plekken waar de meeste mensen niet komen. Wanneer al het losse vuil is verwijderd, wordt het doek afgespoeld met schoon water. Dit zorgt ervoor dat vuil kan inweken en vervolgens makkelijker te verwijderen is. Zodra het vuil is ingeweken gaan we aan de slag met schoonmaakmiddel. Hoe deze stap precies verloopt verschilt per geval. Er zijn verschillende variabelen die het proces van de luifel schoonmaken beïnvloeden zoals de grootte en hoe vies het doek van de luifel is. 

Wanneer het doek van de luifel is schoongemaakt, is het belangrijk om het goed te laten drogen. Het doek kan pas opgerold worden wanneer het helemaal droog is. Hierdoor gaat het doek langer mee en blijft de kwaliteit gewaarborgd.

Luifel schoonmaken: Het beste moment

Het beste moment om het doek en uw luifel schoon te maken is na de zomer van veel gebruik of na een lange winter als het een lange tijd opgerold heeft gezeten. Het schoonmaken van de luifel geeft niet alleen de frisse uitstraling maar ook wordt de levensduur verlengd door goed onderhoud. Daarnaast is het belangrijk dat de luifel goed kan drogen voordat deze weer wordt ingerold, de winter of herfst is dus geen goed moment omdat het weer dan te onvoorspelbaar is. 

De kosten van luifel schoonmaken

De kosten van een luifel schoonmaken staat nooit vast. Er zijn verschillende variabelen die de hoogte van de kosten bepalen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de oppervlakte van het doek van de luifel maar ook de bevuiling. Wanneer een luifel al vijf jaar niet is schoongemaakt, dan gaat hier langer de tijd inzitten dan wanneer een luifel twee jaar geleden nog is gereinigd. 

Doek luifel schoonmaken door professionals

Het is verstandig om het schoonmaken van het doek van uw luifel over te laten aan professionals. Wanneer u met verkeerde middelen aan de slag gaat kunt u de luifel onomkeerbaar beschadigen. Hierdoor loopt u in de hoge kosten door de aanschaf van een nieuwe luifel. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat u een vlek alleen maar dieper in de stof wrijft tijdens het schoonmaken of dat het doek begint te krimpen wanneer te heet water wordt gebruikt bij de reiniging. 

Wilt u uw luifel laten schoonmaken door de professionals van Basiq Cleaning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en ontvang meer informatie.


Laat ons u overtuigen

En neem contact met ons op