MOS VERWIJDEREN VAN DAK

Mos verwijderen van uw dak zorgt voor een schoner dak en beter behoud van kwaliteit. Een goed verzorgd dak van uw woning of pand geeft een schonere uitstraling en ook de staat van het dak verbeterd. Mos zorgt voor grote vervuiling op uw dak. Daarnaast zorgt mos er ook voor dat ander vuil makkelijker blijft hangen op uw dak. Mos verwijderen van een rieten dak zorgt ervoor dat het riet een schonere uitstraling krijgt en blijft het riet langer goed. Op deze pagina leest u meer over het belang van het verwijderen van mos van uw dak.

Mos verwijderen van dak: Het belang

Zoals we al genoemd hebben is het verwijderen van mos van uw dak van groot belang voor het onderhoud van het dak en daarom een belangrijk onderdeel van dakreiniging. Ongeacht het type dak, van plat dak tot een dak van riet, mos is een van de grote bedreigingen van de kwaliteit van uw dak. Dankzij de stukken mos kan er eenvoudiger ander vuil ophopen rondom het mos. Daarbij kan het ook nog voorkomen dat mos bevriest in de winter, zeker wanneer u dakpannen heeft kan dit uw dak ernstig beschadigen. 

Een kapot dak geeft veel problemen terwijl dit eenvoudig voorkomen kan worden. U voorkomt bijvoorbeeld lekkage en de bijbehorende reparatiekosten. Dankzij het regelmatig mos verwijderen van uw dak voorkomt u al deze problemen. 

Mos verwijderen van rieten dak

Mos verwijderen van een rieten dak is een specifiek geval. Elk type dak bestaat uit andere materialen en is op een andere manier opgebouwd. Dit zorgt dat elk type dak zijn aanpak kent maar de behandeling van een rieten dak is nog extra bijzonder. Het is belangrijk dat het rieten dak zo snel mogelijk droog wordt. Dit zorgt voor een langere levensduur. Zodra mos zich hecht aan een rieten dak, dan droogt dit dak minder snel op. Door geen mos te verwijderen van een rieten dak kan de levensduur tot wel 10 jaar verkort worden. 

Het mos verwijderen van een rieten dak is een gevaarlijke klus. Dit komt omdat onze vakmensen minder houvast hebben op dit type dak dan wanneer een dak met dakpannen is belegd. Daarbij komt dat een rieten dak erg kwetsbaar is. Kies daarom een expert zoals Basiq Cleaning voor het mos verwijderen van een rieten dak.

Mos op plat dak verwijderen

Een plat dak heeft vaak snel last van mos en algengroei. Mos op van een plat dak laten verwijderen kunt u beter niet zelf doen. Het verwijderen van mos van een plat dak vereist namelijk een speciale aanpak. Wanneer iemand zonder ervaring het mos van uw dak gaat verwijderen, is de kans op schade erg groot. Hierdoor krijgt u wellicht schade aan het dak waardoor u hogere kosten kwijt bent. Bovendien is het werken op grote hoogte ook gevaarlijk. Wilt u er zeker van zijn dat het mos van uw platte dak op de juiste manier wordt verwijdert? Schakel dan Basiq Cleaning in.

Mos verwijderen van dak door expert

U heeft kunnen lezen dat het belangrijk is om mos te laten verwijderen van uw dak. Laat dit vooral doen door een expert. Basiq Cleaning beschikt over de juiste uitrusting om veilig aan uw dak te werken. Wanneer het mos niet wordt verwijdert door een expert dan kan er ook nog eens schade aan uw dak worden aangebracht. Wilt u meer informatie over mos laten verwijderen van uw dak? Neem dan vrijblijvend contact op met Basiq Cleaning. Onze vakmensen kunnen u op vele vlakken adviseren.


Laat ons u overtuigen

En neem contact met ons op